“Turn the Tide of the Olympiajol”

ingevoerd op 12-03-2018

Tijdens de ALV van afgelopen weekend gonsde het van de geruchten over een trainingsontwikkeling in het Noorden, waardoor er nu wat onrust heerst bij de overige vloten in het land.

Graag wil ik hier wel even op reageren. Het klopt dat er spectaculaire ontwikkelingen gaande zijn. Het ziet er inderdaad naar uit dat de Friese vloot de komende jaren een onoverbrugbare  voorsprong d.m.v. hun trainingsprogramma zal gaan opbouwen. Echter geen paniek, het verlies voor de andere vloten zal, behalve het uitblijven van sportieve successen,  ruimschoots gecompenseerd worden. Lees dit stuk maar en je zal hopelijk begrijpen dat iedere huidige Olympiajol zeiler hiervan gaat profiteren.

Olympiajol vloot Friesland geeft de internationale zeilsport namelijk een nieuwe high-tec trainingsdimensie. Kosten nog moeite worden gespaard om de prestaties naar een “nog” hoger niveau te brengen en hun eigen 20 studenten van de Friese Olympiajol-academie klaar te stomen voor de absolute wereldtop.

Het ijs is amper uit de sloot, of Vloot Friesland start al met hun eerste toptraining, echter niet vanaf het water, maar een volledig ander programma. Het project start met een Vlootvoogdspecial vanaf een kartbaan. Deze volledig nieuwe bikkelharde trainingsmethode, die verder gaat dan alleen karten, is volledig zelf ontwikkeld door de huidige Nationaal Kampioen en vlootvoogd, Luut de Zee. Dat de Nationaal Kampioen deze ontwikkelingen met zijn concurrenten gaat delen, is een groot compliment waard en de Friese zeilers zijn hem dan ook zeer dankbaar. Aan het eind van het programma zal er gestreden met een echte grand-prix om de Vlootvoogdspecialcup 2018

De honger naar meer succes, na het binnenhalen van de jaarprijs, is voor vloot Friesland alleen maar groter geworden. Luut de Zee, vlootvoogd Friesland 2018, heeft dit op tijd al ingezien en heeft hier eind vorig jaar al op geanticipeerd en een speciaal programma ontwikkeld. De verwachting is denk ik terecht, dat Vloot Friesland na deze training een enorme fysieke en tactische voorsprong zal opbouwen ten opzichte van de concurrerende vloten.  

De gehele avond wordt er onder enorme snelheden geracet. Met extra nadruk op starten, het sprinten, inhaalmanoeuvres, slipstreams,  het dichtgooien van gaatjes, wegbrengen van tegenstanders en al het andere wat wel of niet geoorloofd is. Reactievermogens worden getest en waar nodig extra gestimuleerd. Spiergroepen, waarvan de deelnemers het bestaan niet eens weten zullen aan het eind van de training volledig gehard en op spanning staan.

Maar liefst 20 deelnemers worden door middel van een ongebruikelijk keihard programma getraind.

Dit belooft een ongekend trainingsspektakel te worden. Scouts van VOLVO Ocean race teams, en het Red bull Racing team, proberen al anoniem aan entreekaarten te komen.

Helaas heeft zo’n professionele toewijding ook een keerzijde. Het zal al  lastig genoeg worden om de winnaar van zo’n evenement voor onze klasse te behouden en de kans dat een van de scouts er vandoor gaat met een groot talent van ons, is helaas erg groot.

Maar het idee dat het andere wegen voor ons opent en er daardoor straks mogelijkheden zijn, dat het logo van onze klasse komende jaren op een F1 wagen, of voorop de boeg van een Volvo Ocean racer zit!! Dat is uiteraard  onbetaalbaar en geeft onze klasse nog meer allure!!. Onze Olympiajolklasse zal in zijn geheel hier weer van profiteren. Zelfs een eigen Olympiajolbemanning in de Volvo OCEAN  Race lijkt met de juiste marketing binnen handbereik, uiteraard alleen, als de deelnemers 100% gefocust hun programma zullen volgen en als echte professionals de komende jaren hun trainingen gaan volgen..

Onze klasse kan hierdoor de komende jaren door groeien tot één van de belangrijkste open zeilboot klassen. Met al onze Olympiajollen kunnen we de volgende editie, bij iedere start van een etappe in het voorprogramma van de Volvo Ocean zitten. We zullen een jaar lang niet te zien zijn op de binnenwateren van Nederland, maar alle Olympiajolzeilers reizen een jaar lang met hun bootje over de gehele wereld. Man, man, wat een vooruitzicht, Heerlijk toch?? Als je nog niet een Olympiajol hebt, dan ga je dit dus allemaal missen.

“Turn the Tide of the Olympiajol” staat over 4 jaar op alle gieken van de Volvo Oceanracers.

Interesse en enthousiasme over de gehele wereld zal onze wonderschone Olympiajol over de gehele wereld laten terugkeren.  Zeilers uit de gehele wereld zullen roepen dat de Olympiajol terug moet naar de Olympische Spelen.

Het hangt nu af van Vloot Friesland en de data die zij uit dit evenement kunnen vastleggen. Want daar draait het tegenwoordig om. Zonder data gegevens kun je het vergeten.

Maar de vloot weet wat er van hun verwacht wordt. Na het binnenhalen van diverse titels  in de afgelopen jaren is deze groep  een complete professionele trainingsmachine “in wording”. Zij  weten wat voor data zij nodig hebben en wat er nu van hun verwacht wordt. Iedereen die Luut kent, die weet dat hij er heel veel vertrouwen in heeft, anders was hij er niet eens aan begonnen.

We moeten, als klasse,  natuurlijk wel ons hoofd koel houden en met onze benen op de grond blijven staan en er nog niet te snel op vooruitlopen, maar als je dit leest, dan lijkt het allemaal logisch en een kwestie van tijd.

We kunnen nog uren doorgaan, de effecten van een Olympiajol coureur in de  Formule 1, durf ik niet eens op te schrijven en zijn hier nog niet eens meegenomen.

Ik moet het  door tijdgebrek hierbij laten en moet nu snel mijn Olympiajol vertroetelen klaar maken en mijn dek nog ….schuren, lakken, anders  ga ik  straks ook nog iets missen.

Het seizoen moet nog beginnen, maar kan nu  al niet meer stuk voor onze klasse, wat een publiciteit!!!. Na al die jaren, dit is onbeschrijfelijk, wie had deze mogelijkheden verwacht.

In één woord   Fantastisch!!

En jazeker…, ik ben een van de 20 deelnemers,

Tot op het water!

Groet,

Pole position

images (1) images (1)