De Eiscup 2024 wacht op U !!

Het jaar van de terugkeer!

We weten allemaal van de Duitse ranglijst snoepjes net een uurtje over de grens, op de groene dan wel herfstbruine Baldeneysee. Het regatta jaar opent bij de buren met de Ruhrpokal en eindigt met de Eiscup. En toevallig voor ons kaaskoppen óók de eerst mogelijke en de laatst mogelijke startlijn die we kunnen halen. En daarom trekt er altijd een leuk plukje trailers, en vaak met campers ervoor, naar afwisselend de Zuid West zijde en, nu aan de beurt, de Noord Oost kant van die banaanvormige verdikking van de Ruhr waar voorspelbare wind altijd ver te zoeken is. Kralingen in het kwadraat. Maar leuk dat het daar altijd is!!

Leuk door dat onvoorspelbare, dat ’pas wanneer je opgeeft heb je echt verloren’ watertje. Want in de laatste rak kun je nog van helemaal áchter naar helemaal vóór terug komen. Maar zeker ook door de onvoorstelbare gastvrijheid van de verenigingen. Voor het luttele inschrijf bedrag eet en drink je zo ongeveer voor een hele week en dat slechts in twee en een halve dag. Want we beginnen meestal met dat leuke weekend op de vrijdag namiddag. De Essener Segler-Club Ruhrau e.V. tuigt zich in volle glorie op om ons Nederlandse en Duitse Olympiajollers gastvrij te onthalen. En dat al meer dan 52 jaar!

En vorig jaar lieten wij oranjehemden deze gastheren in de steek. Buienraderitis! En erg aanstekelijk! Want geen Nederlander trok over de grens terwijl onze Duitse vrienden toch nog lekker potjes hebben gevaren. Enigszins schaamtevol beloofden wij dit jaar weer met stevige aantallen terug te komen. En dat lijkt ook te gaan gebeuren: we schatten nu dat minimaal zo’n 12 trailertjes voor het regatta weekend van 2 en 3 november onze oostgrens gaan passeren.

Maar deze oproep is niet bedoeld voor hen, de wetenden. Dit bericht is voor de onwetenden! Die de gezelligheid en gastvrijheid en de lastige wedstrijdpotjes alleen van horen en zeggen hebben. Die oproep hierboven is op U gericht: We want you !! At the Eiscup too !!

Even twee sfeer indrukken uit de oude dozen: 2021 (https://www.olympiajol.nl/nw-31474-7-3942574/nieuws/update_vijftigste_eiscup_maakt_alle_verwachtingen_waar.html) 2022 (https://www.olympiajol.nl/nw-31474-7-4127141/nieuws/updatehet_herfstsnoepje_in_essen_de_eiscup_2022.html)

En die smakelijke Youtube filmpjes die U boven kunt vinden? Manfred Putz is al jaren en met regelmaat met zijn camera langs de waterkant te vinden. Zelf was hij twee weken geleden nog actief in zijn GER 1480 op de Biercup.

Link naar M2S Eiscup (https://www.manage2sail.com/de-DE/event/53Eiscup#!/)

I want you at the Eiscup! I want you at the Eiscup!
ESCR1 ESCR1
Eis1 Eis1